6 Ağu 2011

Google Adsense'ye Kayıt Olamıyorum

  • 6 Ağu 2011
  • @Cinkeri
  • Yorum yok
  • Google Adsense reklam ve pazarlama olarak adlandırdığım bu sistem artık tüm blogger kullanıcılarının ve internet Dünya'sındaki birçok web site sahibinin yeni ve en etkili reklam silahlarından biridir.
    Bu reklam silahı olan google adsense kayıt olunduktan sonra web sitenizin içeriğini,uygunluğunu,sitenizin hitini hesaplar ve bunun üzerine sizlere reklam kodları vererek sizleri kendi bünyesine satış ortağı olarak dahil eder.
    Peki bu kadar güzelliği içerisinde barındıran ve milyonlarca kullanıcıya sahip olan bu sistem neden Adsense hesabınızı onaylamaz.
    Şu ana kadar benimde karşılaşmış olduğum ve birçok blogger yazarının veya web site yöneticilerinin karşılaşmış olduğunu düşündüğüm fakat çok geniş çaplı bir arama optimasyonuna sahip olan Google'da bile detaylı bir açıklamaya ulaşamadığım Google Adsense'ye kayıt olamıyorum adlı bu köşe yazımı yazmayı ve sizlerle bir sorunu paylaşmayı düşündüm.

    Evet Google Adsense hesabını yaklaşık 2 aydır onaylatmaya çalışmama rağmen her seferinde Google robotları tarafından başvurunuz incelenmiştir fakat "........." sebeplerden dolayı onaylanmamıştır.Google Adsense'ye göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz diye yanıt almaktan bıkmış durumdayım.Google Adsense reklam politikalırını okudum,şartlarını yerine getirmek için elimden geleni yaptım SEO ve Google ile barışık bir web sitesi tasarlamaya çalıştım.Fakat bunların hepsi Google için yetersiz kaldı.Ben buna yetmez dedim,alıntı içerikten ziyade bloğumla ilgilenmeyi ve özgün kendi klavyemden çıkan yazılarımı yayınlamayı tercih ettim.Şu ana kadar gene en büyük arama optimasyonuna sahip Google amcada yaptığım aramalar ve gezintiler sonucu Blogger kullanıcıları için Türkçe olarak eklenti kurulumunu anlatan veya günümüzün nimetleri olan Ajax,jQuery,Javascript uygulamalarını kullanmayı öğreten bir web bloğuna veya bir web sitesine pek rastlamadım tabi bunu yapan bazı blog yazarlarımız var fakat onlarda en çok arama kriterlerinde bulunan eklentileri yazılarına ekliyor ve sonra kenara çekiliyorlar;peki ben bu eklentileri kendimmi yapıyorum tabikide hayır,bu eklentileri Google'da bulmuş olduğum anlatımı ingilizce olan Blogger eklenti sitelerinden alıp kendi yazımla ve çevirebildiğim kadar Türkçe'mle siz okuyucularımla paylaşıyorum.Ne kadar başaralı oluyorum orası muammalıdır belki ama  ben bundan zevk alıyorum.Çünkü günümüz Dünya'sında insanlar aslında o kadar boş işlerle meşgullerki ben o insanların yanında olmaktansa kafamı buralara vermeyi ve buralarda birilerine birazda olsa yardımcı olabilmeyi ve kendim için biraz daha farklı şeyler öğrenebilmeyi o insanlardan daha değerli buluyorum.

    Evet konumuzdan fazla sapmadan bu yazının asıl amacına gelelim Google,şuan Youtube'nin bile sahibi olsa da sitenizde Youtube içerikli video gösterimi yaptığınız süreçte sizleri Adsense ortaklığına kaydetmiyor.Bunu yaşadım ve başıma geldi eminim ki bu yazıyı okuyup benimde başıma geldi diyebilecek okuyucularımız vardır.

    Klipsiz.com adlı sitede ki içerikler tamamen Google Adsense politikasına aykırı olsa bile Google reklamları gösterebilirken,ben acizane ve nacizene web günlüğüm adını verdiğim ve sadece yazı yayınladığım bloğumda bu reklamları gösteremiyorum.

    Google artık Türkiye'ye farklı mı? bakıyor yoksa biz gerçekten onun politikasınamı uymuyoruz bilinmez ama artık Google Adsense'ye bile rakip olmayı hedefleyen birileri vardır biryerlerde diyorum.

    İşte o sitemin uygun olmadığı site içerik politikası ve benim çözemediğim içerik saçmalığı;


    Google reklamları bulunan siteler, aşağıdakileri içeremez veya bu türdeki içeriğe bağlantı veremez:
      Pornografi, yetişkinlere veya erişkinlere uygun içerik
    • Şiddet barındıran içerik
    • Irkçı hoşgörüsüzlükle ilişkili veya herhangi bir şahıs, grup veya kuruluş aleyhinde propaganda niteliğindeki içerik
    • Ağır küfür ifadeleri
    • Bilgisayar korsanlığı/program kırma ile ilgili içerik
    • Kumarla veya kumarhanelerle ilgili içerik
    • Yasadışı uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu madde kullanma araçlarıyla ilgili içerik
    • Bira veya sert alkol satışı
    • Tütün veya tütünle ilgili ürünlerin satışı
    • Reçeteli ilaçların satışı
    • Silah veya mühimmat satışı (ör. ateşli silahlar, ateşli silah parçaları, dövüş bıçakları, şok silahları)
    • Markalı veya diğer ürünlerin kopyaları veya taklitleri olan ürünlerin satışı
    • Tez veya öğrenci ödevlerinin satışı ya da dağıtımı
    • Reklamların veya tekliflerin tıklanması, arama yapılması, web sitelerinde gezinilmesi veya e-posta okunması için kullanıcılara ödeme yapılan programlarla ilgili içerik
    • Yasadışı, yasadışı etkinlikleri teşvik eden, başkalarının yasal haklarını ihlal eden başka herhangi bir içerik
    Yayıncılar, içeriğinin büyük kısmı desteklenmeyen bir dilde olan sayfalara da AdSense kodu yerleştiremez.

    Google Adsense ile ilgili daha detayli bilgi almak ve sitenizi uygun hale getirmek için buradan Adsense reklam politikalarını incele yebilirsiniz.

    Karar sizlere ve Bill Gates'e kalmış teşekkürler Google,Teşekkürler ...!

    Şimdi yeni bir başlangıç şimdi yeni bir zaman Google bana ben Google'a soğuk davranıyorum artık ama bloğumu Türkiye'de gösterebileceğim ve birçok kişiye ulaştırabileceğim yeni bir sistemimiz var artık ;

    Bu yeni sistemin adı Hürriyet Bumerang; sitemizde reklamını görmüşsünüzdür.
    Hürriyet bumerang'la ilgili daha detayli bilgi için Hürriyetten Bumerang Ortaklığı adlı yazımı okuyabilirsiniz.

    0 Yorum yapıldı “Google Adsense'ye Kayıt Olamıyorum”

    Yorum Gönder

    1 - Yorumlarınızın konuyla ilgili olmasına dikkat ediniz.


    2 - Küfür,Hakaret vb. kelimeler içeren yorumlarda bulunmayınız.


    Not : <b>, <i>, <a> gibi bazı HTML etiketlerini kullanabilirsiniz.

    Dip not: Adı/URL seçeneğiyle yorum yapacak olanlar,URL başlarına Http:// protokolünü uygulamayı unutmasınlar...

    Getwebsitetraffic 125x125 banner review http://teknokirpi.blogspot.com on alexa.com

    Subscribe via Email
    Yukarı hd dizi izle, full dizi izle, dizi izle